Budak cerdas

“Cik Amin, ari suku hayam sabaraha hiji ?” ceuk saurang Guru ka si Amin muridna.
“Ah, Bapa mah, nya puguh bae dua atuh Pa” tembalna.
“Heueuh bener. Tah kumaha lamun hayamna sagede gajah Itok ?”
Si itok giak ngajawab,”Nya puguh bae opat atuh Pa!”
“Heueuh belegug da sia mah! Ayeuna bagean ilaing Udin! Tina bahan naon ban dijieuna?” ceuk Pa guru deui ka si Udin.
“Kantenan bae tina karet Pa!”
“Heueuh hade! Ayeuna maneheun deui Itok, naon sababna rupana ban make hideung ?”
“Sabab lamun coklat mah bakal beak ku budak Bapa….” ceuk Si Itok bari nyerengeh.
“Teu nanaon siah Itok, da bongan silaing mah anak Kabayan. Tapi naha make henteu bodas sok ?”
Si Itok nyerengeh deui, “Lamun bodas mah bisa pahili sareng kopeah Aki Haji mitoha Bapa atuh, Pa,” pokna. (Oeyoel)
———————-

Iklan

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout /  Ubah )

Foto Google

You are commenting using your Google account. Logout /  Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout /  Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout /  Ubah )

Connecting to %s