Embung eleh


Di hiji tempat, keur aya dialog ti sababaraha nagara, ngeunaan perikanan.
“Di nagara kuring mah teu perlu tambak, atawa peternakan ikan. Lamun hayang lauk, tinggal indit ka walungan, mawa sair. Dua atawa tilu kali nyair oge pasti bakal meunang lauk,” ceuk urang Jepang bari agul.
“Ah can sabaraha atuh ari ukur kitu mah. Di nagara kuring mah teu kudu dua tilu kali nyair, sakali nyair ge lauk bakal beunang,” ceuk urang Korea.
“Eh Tuan-tuan, eta oge masih can sabaraha. Di nagara kuring mah teu kudu make sair. Cukup make gayung, sakali nyiuk pasti meunang lauk 2 siki bae mah,” ceuk urang Cina.
Urang Indonesia anu cicing bae embung eleh, pok manehna nyarita,”Yeuh… bapa-bapa, ente can pernah ka Indonesia nya ? Yeuh, di nagara kuring mah, di unggal walungan, rek ngala cai saember oge hararese lantaran kudu nyingkah-nyingkahkeun heula laukna, kakara caina bisa di siuk.” ( Oeyoel)

Iklan

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s