Hag siah….

Dua penjahat keur ngali hiji kuburan Cina, maksudna rek ngala huntu Emasna. Basa kuburan geus beres dikali, anu saurang turun, ari anu saurang deui nungguan di luhureun kuburan bari ngawaskeun sabudeureun kuburan bisi aya anu nganyahoankeun kalakuanana.
Penjahat anu dihandap tea geus hasil nyalangapkeun si mayit, terus huntu Emas dilaan make tang. Sanggeus beunang, lung si huntu Emas teh di alungkeun ka luhur, ka babaturanana anu nungguan di luhur kuburan tea.
Barang si huntu emas tea geus kasanggap ku penjahat anu di luhur, gorowok teh si mayit ngagorowok, “Kade euy, huntu luhur dipiceuna kudu kahandap.” ( Oeyoel)

Iklan

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s