Jeger Gelut

Dina hiji poe aya dua urang jeger (jelema gering?) keur silih haok deukeut-deukeut kana galungan. Maranehna cenah parebut lahan “basah” nu aya di wewengkon pasar di Bandung. Jeger 1 katenjo beungeutna beureum euceuy pinuh ku kaambek bari ngacung-ngacung bedog cibatu.

Jeger 2 teu eleh legeg hohoak bari mamawa  clurit.

” Ieu bedog aing, ari sia boga naon?” Jeger 1 nanya bari lajag-lejeg.                                                                                                          ” Aing boga clurit karek beunang ngasah..!!..sok rek naon sia?” cek Jeger 2 bari ngacungkeun cluritna.                      

Jeger 1;” Tukeur tambah siah jeung aing..”

Jeger 2;” Sokk.siah! wani sabaraha?”

Beu! geuning  ari sugan teh  enya we rek galungan, singhoreng rek tukeur tambah bedog jeung clurit…hak..hak..hakkk!!!



Iklan

3 responses to “Jeger Gelut

  1. nu pastimah….mun si neng ditaros neng kumaha mun dicium…
    ….Mangga wantun na sabaraha…eun

  2. Iwan Milari Bagja

    Zaman kapungkur, taun 60-an di Bandung, wanoja-wanojana upami bade ka ondangan teh sok ngaranggo raksukan kabaya, rambutna aya nu digelung aya nu ditiung, katingalna meuni gareulis, darenok tur pikaresepeun, komo anu mapahna eplok cendol mah.
    “Eneng ku naon bet ditariung?” ceuk nonoman-nonoman nu keur ngagarunuk dariuk di dapuran kebon awi.
    “Isin ku Alloh…” waler rampak sekarna wanoja-wanoja nu ngaralangkung bade ka ondangan.
    “Eneng kumaha upami dicium?” ceuk nonoman-nonoman nu ngagaroda.
    “Insya Alloh…” waler rampak sekarna wanoja-wanoja bari arimut ngagelenyu.

    • Khaaakk..khaakk..khaakk
      Eta mah mojang zaman baheula, sekarang mah tidak begitu. Mojang sekarang klo ditanya:
      “Eneng..kumaha pami dicium?” Si mojang molotot marah sambil berkata:
      “Tong loba omong..! rek nyium mah der-der we da moal ditolak. Pami nyarios heula mah isin..”, cenah…

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout /  Ubah )

Foto Google

You are commenting using your Google account. Logout /  Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout /  Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout /  Ubah )

Connecting to %s