Manuk istimewa

Isuk-isuk keneh di Bandung aya tukang sayur teu kuateun nahan podol, eh… manehna ngadon modol di darat dina jukut di hiji buruan gedong, barang tas dicalana deui (bari jeung teu ngisang/cecewok) katenjoeun ku pulisi anu keur patroli, tukang sayur teh rikat, buru-buru manehna nutupan podolna ku dudukuyna, si pulisi curiga terus nanya.
Pulisi : “Keur naon maneh isuk-isuk ngajedog di buruan batur ?”
Tukang sayur : “Ieu Pa, abdi kenging manuk sae pisan !”
Pulisi : “Mana manukna euy ?”
Tukang sayur : “Ieu Pa, di handapeun dudukuy abdi.”
Pulisi : “Cing buka dudukuyna aing hayang ningali jiga kumaha manukna?”
Tukang sayur : “Entong atuh.. Pa, engke leupas manukna.”
Pulisi : “Aeh.. enya nya, kumaha atuh carana euy?”
Tukang sayur : “Kieu atuh Pa, antosan heula Bapa di dieu, abdi bade nambut kurunganana ka rerencangan abdi anu rorompokna di pengkereun gedong ieu.”
Pulisi : “Enya cig ka ditu burukeun !”
Si pulisi aya kana satengah jam mah nungguan tukang sayur nu teu nonghol deui, manehna kesel, pok teh hatena ngagerentes kieu : “Ah.. siah ku aing rek dicokot manukna.. naon kudu nungguan tukang sayur mah bisi kaburu paeh manukna.. “ terus we leungeun katuhuna ngarayap asup kana handapeun dudukuy… manehna ngaregog heran.. naha geuning manuk teh bet beye… barang ku manehna dibuka… pelenghir teh kaambeu bau duren pacampur jengkol, tarasi, cangkudu jeung nasi rames Suharti… eta mah manehna spontan ngagorowok “Si Anjing… !!! Dipodaran siah ku aing…!!!” (Oeyoel)

Iklan

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s