Monyet hebring euy…

Hiji mangsa keur panas poe, saurang tukang dudukuy reureuh dihandapaeun tangkal kai. Ku ngareunahna ngareureuhkeun kacape bari ditiupan angin, antukna reup manehna sare.
Basa manehna hudang, kacida reuwasna. Dudukuy daganganana geus euweuh, tinggal anu dipakena wungkul. Barang manehna tanggah, sing horeng dudukuy teh geus nyampak keur diparake ku monyet. Leng manehna mikir. Ras inget kana papatah akina baheula anu kungsi ngalaman kajadian sarupa kitu.
Atuh der bae manehna ngagaroan sirahna, enyaan si monyet ge narurutan ngagaroan huluna. Geus kitu terus manehna nyuplak dudukuyna api api dipake ngageberan awakna, sarua si monyet ge nurutan manehna. Panungtungan, manehna muragkeun eta dudukuy kana taneuh, maksudna sangkan si monyet ge narurutan muragkeun dudukuyna. Ngan aneh, si monyet teh teu daekeun nurutan kitu mah.
Sabot kitu, hiji monyet anu panggedena ngorondang turun, ceg nyokot dudukuy anu dipuragkeun ku tukang dudukuy tadi bari pok nyarita, “Ceuk aki uing ge anu panungtungan mah tong diturutan cenah……” (Oeyoel)

Iklan

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s